Harry hälsar på!

Mobil sagoteater med magi, mening och massor med sagor

År 3 – 5 år,  F: klass & åk 1. Tid ca 40 minuter. Vi är två kulturaktörer som kommer till skolan/förskolan. Max 30 barn på förskolan och i skolan. Kostnad 5500 kr. Två föreställningar på samma ställe, då är kostnaden 10 000 kr (1000 kr rabatt). Moms tillkommer.

Nu som en Ur & Skur föreställning på gården

”En kvalitativ föreställning, där barnen i publiken visade både på stor glädje och förundran. Harry hälsar på är ett gott exempel på hur lust och lärande sker i samklang.” / Isabelle Levin, bitr. rektor på förskolorna Vi som växer AB

Med ”Harry hälsar på” kommer vi med en mobil sagoteater  i två akter till er. Vi fyller rummet med en riktig teaterkänsla och låter barnen träda in i den magiska sagovärlden. Vi speglar och gestaltar också känslor i en interaktion med barnen.

I första akten snurrar barnen fram ”dagens saga” på Harrys sagohjul som iscensätts av oss med skådespeleri, musik och ramsor där barnen också bjuds in.

I andra akten lyfter vi fram de känslor som finns i sagan och visar hur samma känslor kan komma till olika uttryck och hur vi kan uppleva situationer på olika sätt. Vi speglar och gestaltar också känslor som barnen själva har –  vilket gör att det är lätt att känna igen och dela varandras erfarenheter.  På så sätt stärks gruppgemenskapen, empatin och självförståelsen.

Boka + kontakt

Vi behöver alla uppleva sagor och få vara i den magiska världen där allt är möjligt. Sagorna bjuder oss på allt från den där upphöjda, upprymda känslan till att vi känner oss tröstade, inspirerade och kanske till och med kloka. Vi är övertygade om att sagor kan visa vägen och förena oss människor på sitt alldeles magiska och kluriga sätt.

Gunilla Cullemark (muntlig berättare) och Eva Dahlberg (uttryckande konstterapeut och kulturpedagog) från SkrivSprånget har under många år spridit berättarmagi i skolorna. Tillsammans med Harry möter vi nu barnen i en lekfull, spännande och meningsfull värld som det slår gnistor om!