Om oss

Visa sida

Om oss

Gunilla Cullemark och Eva Dahlberg. Det är vi som sedan år 2005 är SkrivSprånget. Idén föddes när vi upptäckte att vi delade samma syn på skrivandets möjligheter till personligt växande.


Eva Dahlberg

Jag är en person som tror på människans förmåga att växa, förändras och breda ut sina vingar. Jag tror på berättelsernas kraft och drömmarnas potential. Jag tror på att ha sig själv som utgångspunkt i möten med varandra och med sin egen kreativitet. Dansen och skrivandet är en min stora passion, främst poesi. namnlost-10-av-12

Min bakgrund har jag inom pedagogik, kultur/litteratur och personlig utveckling. Jag är kulturpedagog (skapande dans, kreativt skrivande, bild, drama) med över femton års erfarenhet framförallt i mångkulturella miljöer. Jag är även Uttryckande konstterapeut med inriktning dans och rörelse,  en psykoterapiform där man använder flera olika konstnärliga uttryck och erbjuder terapi, coachning och handledning både för privatpersoner och personalgrupper.
Läs mer på Evas hemsida

Jag arbetar med pedagogisk utveckling med främst fokus på estetiska läroprocesser och ökad delaktighet vilket bland annat har resulterat i lärarhandledningar, fortbildningar och en modell för boksamtal på biblioteken; Skapande boksamtal.

Jag tar uppdrag som skribent och redaktör och min produktion sträcker sig från litterära reportage till skrifter om kultur och lärande. 

För mig är det en glädje och gemensamt växande att få möta barn och unga i skapandet, magin, allvaret, leken och få ta del av deras tankar, känslor och erfarenheter.  Jag är övertygad om att detta behövs i skolan och världen.

Produktion Eva Dahlberg


Gunilla Cullemark

Det muntliga berättandet har under senare år fått mer och mer utrymme i mitt hjärta. Det är som en osynlig tråd som för oss människor närmare varandra. Författaren Marie Hermansson uttrycker det så fint: ” Sagor och myter innehåller så mycket samlad livsvisdom. De är människors erfarenheter och känslor stenhårt koncentrerade till en liten buljongtärning som man löser upp i sin egen själ.” Jag tror att vi alla har den där buljongtärningen inom oss och att det under rätta omständigheter blir till en livgivande soppa. gunilla_

Jag är författare och skriver både prosa och dramatik. Jag har nyss kommit ut med en ny roman; Kajakbyggerskan.  Ibland samarbetar jag med konstutövare i olika projekt som resulterat i utställningar, böcker och föreställningar.

En period arbetade jag som projektledare i Personskadeförbundet RTPs regi. Uppdraget gick ut på att hitta, utveckla och sprida kreativa metoder som verkade rehabiliterande och stärkte självbilden.

Jag har läst Litteraturvetenskap med genusinriktning och skapande svenska på Södertörns högskola och gått en utbildning i muntligt berättande – Tänd din berättarglöd – på kulturcentrum i Järna. Nu leder jag berättarkvällar för de som vill prova på att berätta för andra.

I min roll som skrivarcoach får jag glädjen att gå sida vid sida med någon som bestämt sig för att ta sitt skrivande och sin idé på allvar. Jag har arbetat som frilansande skribent och tar fortfarande uppdrag. 

Att få möta elever och tillsammans upptäcka berättelsernas kraft och hitta ingångar till det som vidgar fantasin och empatin känns roligt och högst angeläget.

Produktion Gunilla Cullemark

Läs mera om oss

Vi samarbetar även med andra kulturaktörer i våra workshops:

Mikael Lönnbjer: är musiker och slagverkspedagog. Han är auktoriserad feldenkraispedagog och har en magisterexamen med ämnesbredd i hälsofrämjande arbete. Läs mer här

Joakim Dahlberg är dramapedagog och även verksam som regissör, manusförfattare och kompositör i vår barnkulturverksamhet. Läs mer här